1月はお正月が明けてしばらく、穏やかなゲストハウス若葉屋でしたが、最終週に入って、おかげさまで、急に忙しくなってきました。
そしてこの1週間は、若葉屋で自炊されるお客さんが多いです。
Guest House Wakabaya spent some calm weeks after the New Year’s days, but this week, many guests visited us.
And somehow, guests who cook by themselves in wakabaya’s common kitchen are particularly many in this week.
こちら、今日のお客さんのご夕食です。
小豆島の道の駅で買われた、オリーブそうめんをオリーブオイル、ジェノベーゼソースで和えてパスタに。
オリーブの葉っぱも添えられて、おしゃれな一品。
若葉屋の居間&台所はいい香りです。
Here is a dish of today’s guest.
Genovese pasta with “olive somen noodle” and olive oil, both bought in Shodoshima Island.
It looks tasty, isn’t it?
It smells good in wakabaya’s kitchen.
こちらのお客さんは車で四国を一周中です。
ときどき、そういう旅をされる方はおられます。
が、この方はただ四国をまわるだけではなく、その道中で「道の駅」に立ち寄って、地元食材を買いながら、ゲストハウスで自炊して食す、という旅をされているのです。
これはおもしろい!
行き当たりばったりの旅もいいですが、こうやってテーマのある旅というのもいいなと思いました。
This guest travels around Shikoku by car.
I’ve met some guests who enjoy such a trip.
But his trip is more special.
Not only driving around Shikoku, but he stops at the Roadside Stations, buys local fresh foods, and cooks with them at guesthouses for dinner.
Fantastic!
A trip on hit-or-miss way is exciting, of course, but a trip with some subject like his also great journey.