ここ数日、自炊をされるお客さんが続いています。
There are guests who cook by themselves at wakabaya’s kitchen these days.
ある朝のシンクまわり。
食器や鍋など、きれいに洗っていただいています。
ありがとうございます。
Kitchen in the morning.
Guests washed dishes and a pan clean.
Thank you!
私や妻が海外を旅するときに、宿にガスコンロや電熱器があればパスタやラーメンをよく作っていたので、ゲストハウス若葉屋にもIH調理器(写真左)を置きました。
これがつい3日前に(たぶん)初めて使われました。
We prepare a cooking heater at wakabaya because when we travel, we often cook pasta by ourselves at the guest house.
It has been used for the first time three days before.
そのIH調理器で初めて作られたのは、慶くん(7ヶ月)の離乳食。
若葉屋のお客さん、最年少記録保持者です。
普段は離乳食ですが、せっかく香川に来たということで昨日は讃岐うどんにも挑戦。
若葉屋から徒歩3,4分ぐらいのところにあるうどんバカ一代にて。
What a guest cooked with it was baby food for a 7-months-old boy, who is the youngest guest to wakabaya.
And he tried our local food, “sanuki udon” at “udon baka ichidai” just few minutes away from wakabaya.
若葉屋の台所には鍋、フライパン、お玉、ボール、ざる、包丁、栓抜き、ワインオープナー、醤油、オリーブオイルなどもあります。
すぐ近所に22時まで営業しているスーパーもあるので、そこで食材を買ってきて自炊するのに便利です。
There is a pan, frying pan, ladle, bowl, colander, knife, bottle opener, soy sauce, and olive oil at wakabaya’s kitchen.
And a supermarket just a few minutes away opens until 22:00.