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うどんを打ち始めたよ!They’re making udon!

旅人さん Our Guests

「お父さん、お客さんがうどんを打ち始めたよ!」

幸太郎(10)の通報を受けて宿に急行してみると、ドイツ人の若者がうどんを打っていました。それを興味深げに至近距離でのぞき見する幸太郎。

“Dad, our guest has started making udon noodles!”

Our 10-year-old son Kotaro told me that and we went to the living room to see the two young German men making udon.

腰には「中野うどん学校」の前掛けをつけて。こういうビジュアルから入るのは大事です。

He wears a white apron of “Nakano Udon School” around his waist. Costume is important.

中野うどん学校でうどん打ちを習ってきて、持ち帰ったうどん玉でさっそく焼きうどんを作るといいます。麺がものすごく太く見えますけど…。

They had learnt to make udon noodles at the Nakano Udon School and were making stir-fried udon. The noodles he is cutting look very thick…

湯がいた極太麺と焼いた肉をソースで絡めてネギを乗せたら完成。「うまかったし、お腹いっぱいになったよ!」

The boiled super-thick noodles and the grilled meat were tossed in the sauce and topped with green onions, it’s ready to eat. “It was delicious and made us full!”

この日のうどん打ちのドイツ人男性、歩き遍路でカナダからの女性、お仕事で来られた初ゲストハウスの日本人男性、小さいお子さん連れの日本人家族などなど、楽しい若葉屋の夜になりました。

It was a fun evening at Wakabaya with udon-making Germans, a pilgrim from Canada, a Japanese business man who tried a guesthouse for the first time, a Japanese family with little children, etc.

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